torsdag 7 juli 2011

Onsdagssegling 6 Juli 2011

Så var det onsdag igen, och sista seglingen innan semester uppehållet. Som vanligt var det inte så mycket vind idag heller, vi seglade bana 1. Var ju lite mer krusningar på vattnet idag, jämfört med förra onsdagen.
Vi hade bestämt oss för att segla spinnaker idag, och starten innebar att det var spinnaker start.
Vi tajmade starten rätt bra, men sättning av spinnaker tajmade vi inte bra. Började direkt med en åtta på spinnakern, och vi tappade direkt vid start.

Fick efter omständigheter lite fart ner mot första märket, men vi hade tappat direkt. 
Rundning av första märket och ned med spinnakern. Kryss upp mot andra märket, och vi fick ingen fart alls i båten. Detta och dåligt vägval, så föll vi bara bakåt och låg som sjunde båt vid andra rundningen.
Satte spinnakern igen, och det körde ihop sig direkt vid sättning.
Kom till slut iväg ner mot tredje märket.
Hur piskar man en Sinergia 40 på en onsdagssegling?
Och där kom Jenna och åkte förbi oss. Den vind som fanns, försvann ännu mer, och det var inte lätt att få någon fart bort till fjärde märket. För dom båtar som nådde märket och fick en slör in mot mål, såg det ut som dom fick årets uppförsbacke. 
Vi och Claudia slet som förtvivlat för att nå fjärde rundningen. När vi väl kom dit, så var det så lite vind, så det var riktigt svårt att fylla spinnakern. När väl maxtiden hade passerats, så pustade det till lite. Så vi körde spinnaker till målgång.
Så sammanfattningsvis, så behöver vi träna lite mer på spinnaker sättning och ner tagning.
Utav 9 båtar var det nog 2 som klarade maxtiden, vilket talar om hur lite det blåste.
Vinnarbåt blev Jonas J-80, 2:a 707 Toy, 3:a Peters 707 Boeing 707 (tror jag).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar