lördag 16 juli 2011

Lördagssegling med avbrott.

Idag skulle vi segla bankappsegling, kryss läns bana. Michael hade ingen besättning till sin TOY, så han mönstrade på vår Heta Greta. Start skulle vara som för onsdagsseglingarna.
Kryss ut till angöringen, och läns in till Lybeckapricken, vända ut igen till angöringen, och åter för målgång vid Lybecka pricken.
Vi riggade i ordning båten, förberedde spinnaker osv. Start skulle vara kl11:00.
Vi kände lite på vindar och båt, och satte starten rätt bra. Tog ett kort ben åt syd, för att sedan slå upp mot NW, och dra lite nytta utav å vattnet. Slog tillbaka åt syd, men vi hade lite svårt att ta höjd, stramade till backstaget för att minska sagget i genuan. Och så small det till, och ner föll backstaget. Som tur var, var det ingen som skadade sig. Staget hade släppt i terminalen, och låg som en trasselhög nere hos rorsman.
Så det var bara att avbryta, och med svansen mellan bena, dra sig in till bryggan.
Där tog vi en kopp kaffe och njöt av solen, som faktiskt var framme och visade sig.
Diskuterade en del förbättringar, som skall göras. Härligt med tipps och ideer.
Tack Michael, härligt med inspiration.

19-07-2011

Benns hade slut på dyneema p.g.a. att Liros hade missat en beställning, samt hade deras riggare semester. Så ville jag ha dyneema till backstagen, så hade jag fått vänta i 6 veckor, och det ville jag inte. Ringde upp till Getteröns riggarverkstad, och han lovade två nya wirebackstag till eftermiddagen.
Så nu sitter två nya backstag uppe, och i samband med att vi tog ner masten, så satte vi upp windexen också, som vi glömde i våras.
Terminalerna på de gamla backstagen, var nog inte helt friska. Kollade det som satt uppe, och man ser att  dom har använts några år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar