torsdag 16 juni 2011

Onsdags segling 15 Juni 2011

Hade lite svårt att koncentrera mig på jobbet idag, hade väl onsdagsseglingen i tankarna mest hela tiden. Hur kan man bli så sjukligt beroende av någonting? :)
Nåväl, avtagande vindar under dagen, och vid rorsmannamötet bestämdes att det blir bana 2.
Vi hade start 18:36:??, då vi seglade utan spinnaker. Starten tajmades dåligt, men vi fick bra fart i båten.
Efter första rundningen låg vi faktiskt som 3:je båt. Med 707 Toy som ledare, och Cumulus Claudia som 2:a. Vi hade bra drag och surfade lite på den gamla sjön så stundtals var vi uppe på 7-71/2 knop.
Ner till 3:dje rundningen var det nästan en plattläns, fram med den teleskopiska båtshaken, och spira ut genuan. framme vid rundningen var J-80 i kapp och rundade precis före oss. Vi satsade på att gå upp i väst, för att försöka komma högre upp mot nästa märke. Vid slaget så kinkade genuaskotet, och vi tappade massor av tid, och höjd.
Vid rundningen av fjärde märket hade vi tappat ytterligare en placering till till 707 Farmor. Vi fick också en Match 35:a i hasorna, som började närma sig. På denna bogen hade vi lite mot sjö, och dålig koncentration så stampade man fast i sjöarna ibland. Men jakten på 707 Farmor hade börjat, och vid sista rundningen in mot mål var vi i princip ifatt. Här hade vi en plattläns in mot mål, och stundtals var vi 3 båtar jämsides. Fram med båtshaken, och spira ut genuan igen. Vi kom förbi Farmor  och låg jämsides med Bavarian nästan hela vägen in till hamnfyren, där ryckte Bavarian ett par båtlängder, och tog en fjärdeplats.
Men vi blev 5:a, och det kändes rätt bra. Första onsdagsegling för mig och min gast tillika fru. :)
Tyckte jag att vi presterade rätt bra. Hade vi inte haft våra småmissar så hade varit en 4:de plats.
Men här kommer mer Onsdagar, och då tar vi nya tag.



2 kommentarer:

  1. Tackar tackar! Grattis själv till första placeringen, åter igen grymt seglat.
    Känns som båten går rätt bra, i alla fall i lätta vindar. :)
    Segeltrim och vägval, är väldigt avgörande. Det märktes förra onsdagen.

    SvaraRadera