söndag 12 juni 2011

Anholt Runt 3-4/6-2011

3 Juni var det dags för årets tävling, Anholt Runt. Skepparmöte 08:30 och första start skulle vara 09:30.
Ditresan skulle gå på den norra sidan, och hemresan på den södra sidan. Man hade även infört en banbegränsning på dit resan skulle man runda den västra pricken som står på NW sidan av nordvestre rev.
Där sprack min plan om att gå innanför i Rönnelöp. Vinden skulle vrida från väst till nordväst, så det skulle i och för sig inte ställe till med så mycket med att runda pricken.
Vi hade start 10:40 och drog i väg jämsides med en Comfort 32:a. Misstaget jag gjorde, var att jag hade satt GPS:en på ett märke innanför Nordvestre revet. Detta innebar att vi gick väldigt lågt, och med tanke på att det utlovade vindvridet uteblev, samt att vindarna avtog ju närmre Anholt vi kom, så var det som för gjort.
När vi kommit tvärs Totten (fyren på Anholts östra spets), var kl 20:00, och vi hade ca 13N kvar till pricken. Maxtiden var satt till 21:00. Så hur mycket man än ville, så hade det varit totalt omöjligt att klara tiden. Så vi bröt och startade upp utombordaren, och satte kosan mot Anholts hamn.
På skepparmötet på lördagsmorgonen kom vi fram till att vindarna är för svaga för att klara maxtiden. Så vi bestämde att alla bryter tävlingen, och njuter av en helt underbart fin dag.
Resan hem seglade vi 24 N och motor resterande 12N. Detta p.g.a. svaga vindar.
Misslyckat? Nej det vill jag absolut inte påstå. Det var kul, vi hade trots motiga vindar en fantastisk dag på havet. Nästa år ställer vi upp igen, och då är det troligtvis lite justeringar, som gör tävlingen ännu bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar