lördag 14 juli 2012

Saknar något

Låter som man tappat bort något, men så illa är det inte. Det jag saknar lite är dock en planering av våra seglingar. Marsten runt t.ex. om man går ut på vår hemsida, får man gå in på 2011 för att anmäla sig, eller på Tylösegling. Sidan i sig känns inte direkt uppdaterad. Onsdagsseglingarna ligger på en annan sida. Vi har allting spritt lite överallt, och det är nog inte så lätt att få en bra överblick.
Marsten runt t.ex. hur får vi till ett bra deltagande, när man inte riktigt vet vart man skall anmäla sig?
Banken Runt kändes som en liten sporadisk kappsegling, när vi efter en onsdagssegling kunde anmäla sig, det var knappt 3 dagar innan seglingen. Hur får man med maximalt antal båtar på så kort tid?
Ingen av oss vill att det skall falla tillbaka, vi vill ju ha med ännu mer båtar i våra seglingar.
Så det jag saknar är en aktiv sida, med kalender för årets planerade seglingar. Kanske en sida med spontan seglingar på t.ex. en lördag? Eller där man lägger in önskemål om kort varslade kappseglingar.
Onsdagseglingarna skulle även dom ligga på denna sida. 
Kan ju tänka mig lite att problemet skulle kunna vara att vi har 2 klubbar i Falkenberg.
Men vi har ju ett bra samarbete, och vi strävar efter samma mål. Så visst borde sidan vara gemensam för de båda klubbarna.
Vad gäller onsdagseglingarna har vi idag 4 banor, beroende på vindstyrka. Kanske skulle det vara kul att ha ytterligare 4 banor att kunna variera med, eller kanske ännu fler.
Här någr exempel:
Bana 1 (inga stora förändringar):

Bana 2:

Bana3:
Tiderna är räknade på en snittfart av 5 knop.




3 kommentarer:

  1. Banalternativ 2 tycker jag ser intressant ut, kanske lite knepigt från lybecka till hamnpiren då det är grunt där utanför. Men annars bra varierande vinklar på bensträckningarna. Ett klart alternativ för 6 m/s kan jag tycka.

    SvaraRadera
  2. Nej, du har inte mycket fritt vatten på din styrbordssida, mellan Lybecka och inre grön på Bana 2. Men jag tror inte vi skulle få ha en boj ifred, om man skulle vilja ha rundningen länre ut.
    Bana 3 som vi har idag, känns väl sådär. En rundning vid den gröna ner till lybecka, och sedan årevet. Sen ett dj..la långt ben ut till angöringen, för att runda och samma väg in till mål.
    Känns inte som det är så mycket variation.
    Jag tror att det gäller att ha så stor variation på banorna, att det blir intressant för alla att segla onsdagsseglingar.
    Som komplement tror jag att, som jag skrev på din blog, bankappsegling på lördagar eller söndagar. Kanske två större på sommaren, där man kan gå ihop med "tylö klubbarna" och arrangera något. Alla har ju inte semester samtidigt, och alla sticker ju inte heller iväg.
    Hur som heslt, lite variation på onsdagseglingarna, för att få med ännu fler båtar (finns ju några stycken i FBG). Samt bankappsegling som komplement, där kan man ju också variera mellan Neapel och ren kryss/läns.

    SvaraRadera
  3. Lybecka till inre gröna, är inget problem. Testade idag.

    SvaraRadera